Akkuvettä Vesijohtovedestä

Akkuvettä vesijohtovedestä

Tee itse akkuvettä vesijohtovedestä: Nopeasti Edullisesti Soita ja pyydä tarjous 050 590 8899 Turvallisesti Helposti Soita ja pyydä tarjous 050 590 8899

IONINVAIHDIN AKKUVEDEN TEKOON

Ammattilaislaadun ioninvaihdin:
Ei vain suodatin, joka vain poistaa partikkeleita, vaan oikea ioninvaihdin joka sähköstaattisesti poistaa liuenneet epäpuhtaudet. Puhtaus on verrattavissa tislattuun veteen joka soveltuu erittäin hyvin akuille.

Puhtauden osoitin:
Osoitin tarkkailee jatkuvasti puhdistetun veden johtokykyä ja ilmoittaa milloin patruuna on vaihdettava.

Paineistettu järjestelmä:
Laite toimii vesijohtoverkon paineella, mikä mahdollistaa puhtaan akkuveden annostelun suoraan ioninvaihtimesta.

Heti käyttövalmis:
Toimitukseen sisältyvät, yksi patruuna, veden puhtauden osoitin, letkupidike, pikaliittimet, syöttö- ja lähtöletkut.

Helppo asennus:
Kiinnitä seinälevy seinään kahdella pultilla.
Liitä syöttöletku vesijohtoverkkoon ja ota käyttöön.

Helppo patruunan vaihto:
Uuden patruunan vaihto vain muutamassa sekunnissa ilman työkaluja.
Käytetty patruuna ei ole ongelmajätettä.

Puhtauden osoitin tarkkailee jatkuvasti puhdistetun veden johtokykyä ja ilmoittaa punaisella valolla milloin patruuna on vaihdettava

Kiinnitä seinään kahdella pultilla.

Helppo suodatinpatruunan vaihto

On suositeltavaa, että suodattimesta tuleva akkuvesi valutetaan akkuvesityskanisteriin (20-30ltr), joka asennetaan n. 170-180cm korkeudelle akkukennojen pinnasta, jolloin saavutetaan sopiva vedenpaine akkukennojen automaattivesityskorkeille. Vesityskanisterin ja akun välissä olevan virtausmittarin pyöriminen ilmoittaa milloin akku on vesitetty.Suodatinpatruunan tuotto riippuu sisään tulevan veden puhtaudesta.

Vesijohtoveden johtokyvyn ollessa 30 µS/cm, suodatinpatruunalla saadaan n. 12300-13500 litraa tislattua vettä. Jos sisään tulevan vesijohtoveden johtokyky on 200 µS/cm on suodatinpatruunan tuotto n. 2000 litraa

Huom: Suodatinjärjestelmä ei sovellu valmistusprosessissa olevaksi tislatunveden tekolaitteeksi.

Suodattimen käyttöönotto

Ioninvaihdin käyttöönotto

Liitettyäsi sisääntuloletkun vesihanaan, avaa hana n. 25%-35% auki. Liian voimakas vedenpaine ajaa suodatinmassan ulos.

Ioninvaihdin käyttöönotto

Valuta erilliseen astiaan n. 10 litraa suodattimen läpi tullutta vettä

Ioninvaihdin käyttöönotto

Kun puhtauden osoittimessa syttyy vihreä valo, on suodatinjärjestelmä käyttövalmis

Suodattimen käyttö

Ioninvaihdin käyttöönotto

Avaa hana n. 25%-35% auki. Liian voimakas vedenpaine ajaa suodatinmassan ulos.

Varmista, että vesi virtaa suodatinjärjestelmän läpi, ja käytä sitä tarpeesi mukaan

Kun olet laskenut riittävästi akkuvettä, sulje vesihana ja laita akkuvesiletku suodattimen seinälevyssä oleviin koukkuihin

Suodattimen puhtauden osoitin

Akkuvettä osoitin

Vihreä vilkkuva valo
Järjestelmä on valmis annostelemaan akkuvettä

Akkuvettä osoitin

Vilkkuva punainen valo
Vaihda suodatinpatruuna

Akkuvettä osoitin

Ei valoa
Vaihda/tarkista paristo avaamalla puhtauden osoittimen takana olevan paristorasian neljä ruuvia

HUOM: Trukkiakku vesitetään aina latauksen jälkeen!

Tutustu uudella Li-Ion akkutekniikalla oleviin trukkimalleihin, joita ei tarvitse vesittää ja joiden akkua voidaan ladata myös lyhyellä latausajalla

Sähkötrukki Lithium akulla XC-sarja

Mihin akkuvettä voi käyttää?
Akkuvettä eli tislattua vettä, on vettä, josta on poistettu kaikki epäpuhtaudet ja liuenneet aineet suodattamalla tai tislaamalla. Tislattua vettä voi käyttää moniin eri tarkoituksiin, joihin tavallinen vesijohtovesi ei sovi. Tislattua vettä käytetään esimerkiksi avoimien akkujen eli ns. märkäakkujen elektrolyyttitasojen ylläpitämiseen, koska se ei sisällä mineraaleja tai muita epäpuhtauksia, jotka voisivat vahingoittaa akkua tai lyhentää sen käyttöikää.

Tislattua vettä käytetään monissa eri tarkoituksissa, joissa tarvitaan erittäin puhdasta ja neutraalia vettä. Esimerkiksi:
Lääketieteessä ja laboratorioissa tislattua vettä käytetään laitteiden puhdistamiseen, sterilointiin ja liuosten valmistamiseen.
Kosmetiikassa ja elintarviketeollisuudessa tislattua vettä käytetään tuotteiden valmistamiseen ja säilyttämiseen.
Autoteollisuudessa tislattua vettä käytetään akkujen täyttämiseen ja jäähdytysnesteen sekoittamiseen. Useat moottorivalmistajat suosittelevat akkuveden käyttöä moottoreiden jäähdytysjärjestelmissä normaalin vesijohtoveden sijaan, johtuen veteen liuenneesta kalsiumista ja magnesiumista, jotka muodostavat jäähdytysjärjestelmään kalkkikiveä kuumetessaan. Lisäämällä akkuvettä jäähdyttimeen varmistat jäähdytysjärjestelmän tehokkaan ja pitkäikäisen toiminnan.
Siivouksessa ja puhdistuksessa ulkoikkunoiden pesemisessä tislatulla vedellä saadaan aikaan puhtaat ikkunapinnat.
Kotitalouksissa tislattua vettä käytetään akvaarioiden vedenlaadun parantamiseen ja kalojen terveyden ylläpitämiseen. Tislattua vettä voi myös käyttää höyryraudoissa, ilmankostuttimissa… laitteissa, joissa tarvitaan puhdasta, tislattua vettä.

Tislattua vettä voi juoda, mutta se ei ole suositeltavaa pitkällä aikavälillä. Tislattu vesi ei sisällä mitään ravintoaineita tai elektrolyyttejä, jotka ovat tärkeitä ihmisen terveydelle. Lisäksi tislattu vesi voi olla liian hapanta tai emäksistä johtuen hiilidioksidin tai hapen liukenemisesta siihen. Tämä voi vaikuttaa hampaiden ja luuston kuntoon sekä ruoansulatukseen ja verenkiertoon.

Akkuvettä ei voi käyttää geeli- tai AGM-akuissa, jotka ovat huoltovapaita eivätkä vaadi lisävettä. Akkuvettä ei myöskään voi käyttää litiumioniakuissa, jotka voivat syttyä palamaan veden kanssa kosketuksiin joutuessaan. Akkuvettä ei siis pidä kaataa mihinkään akkuun ilman, että on varma akun tyypistä ja siitä, että akku on tarkoitettu avattavaksi ja täytettäväksi.